Search found 70 matches

by triuph1050
Fri Nov 02, 2018 8:31 pm
Forum: Dapol
Topic: Ajust the sound volume on a class 68
Replies: 5
Views: 465

Ajust the sound volume on a class 68

Hi people
Anyone know How to adjust the sound volume on my factory fitted class 68, layouts in a shed and she's louder than my other locos, can't find any info about what CV to adjust or if its under function number like my Bachmanns
Cheers
Peter
by triuph1050
Wed Oct 24, 2018 10:05 pm
Forum: Personal Layouts - Under Construction
Topic: New layout
Replies: 85
Views: 5616

Re: New layout

Getting there but very slowly. Made some plastic buildings from Hornby which I have never come across before and bought some, will add pavements and street stuff slowly, but you get where I'm going with the scenic break https://farm2.staticflickr.com/1924/45541474191_d038073062_c.jpg 20181024_201522...
by triuph1050
Tue Oct 16, 2018 11:25 pm
Forum: DCC Forum
Topic: Stuttering Bachmann Class 66
Replies: 5
Views: 377

Re: Stuttering Bachmann Class 66

Ohh dear, spoke to soon, problems come back but this time it does it upon pulling away. Going to call Bachmann service tomorrow see what they say. A pity I have spent the last few days applying paint to the body as when it was removed a lot of the EWS yellow lining flecked off and the orange roof li...
by triuph1050
Wed Oct 10, 2018 3:11 pm
Forum: Personal Layouts - Under Construction
Topic: New layout
Replies: 85
Views: 5616

Re: New layout

Mountain wrote:I like the idea of the isolated siding at the back. It makes the scene seem bigger then it is.


Thanks Mountain it's the 'programming' track. Thought rather than wasted space make use of it
Cheers Peter
by triuph1050
Wed Oct 10, 2018 2:12 pm
Forum: Personal Layouts - Under Construction
Topic: New layout
Replies: 85
Views: 5616

Re: New layout

Ahh the joy of sync,..... delete pictures of the phone,...delete's the pictures from everywhere else. So here's new ones and as you can see, to busy playing trains than getting on with the ground work. Got a new back scene done which I'm a lot happier with. View break in the corner is now ripe for s...
by triuph1050
Sun Oct 07, 2018 5:22 pm
Forum: DCC Forum
Topic: Stuttering Bachmann Class 66
Replies: 5
Views: 377

Re: Stuttering Bachmann Class 66

Sent back to Bachmann to check it over and now it's back and all is well again. A note to say the motor was replaced. Very quick service a letter received to say they have the loco and could take up to two weeks to repair but pleased to say was gone for 5 days
Cheers Peter
by triuph1050
Sun Sep 30, 2018 8:02 pm
Forum: DCC Forum
Topic: Reset CV for Dapol Class 68
Replies: 3
Views: 263

Re: Reset CV for Dapol Class 68

Yes thanks Flashbang, just found that out to on Dapols site and as this is a 2nd gen factory fitted version I'm sure that's right. No need to reset just yet as all is well but it's nice to know.
Cheers Peter
by triuph1050
Sun Sep 30, 2018 5:03 pm
Forum: DCC Forum
Topic: Reset CV for Dapol Class 68
Replies: 3
Views: 263

Reset CV for Dapol Class 68

Hi people for future reference, as a "just in case" anyone know what CV setting is to reset the Dapol class 68 factory fitted sound decoder. I know what it is for my Bachmann and Hornby's decoders, had to reset the class 67 today and she's working fine now, so it made me realise I don't ha...
by triuph1050
Sat Sep 29, 2018 10:05 am
Forum: General Model Railway Discussion / News
Topic: Class 68s pulling a nuclear waste train
Replies: 4
Views: 337

Re: Class 68s pulling a nuclear waste train

Yeah thanks Bufferstop, thought so
Cheers Peter
by triuph1050
Fri Sep 28, 2018 10:33 pm
Forum: General Model Railway Discussion / News
Topic: Class 68s pulling a nuclear waste train
Replies: 4
Views: 337

Class 68s pulling a nuclear waste train

Think I might have answered my own question but why the double headings on these trains? Is it a security issue in case of an engine failure on one. Plenty of videos on you tube and one showing two 68s with just one wagon. Going to be very expensive to replicate have to make do with one for now :) h...
by triuph1050
Fri Sep 21, 2018 5:53 pm
Forum: General Model Railway Discussion / News
Topic: What is it and from where
Replies: 0
Views: 212

What is it and from where

OK people head scratching time. This fell out from my peco loco servicing cradle, had a bachmann 66 in it at the time but can't find anything missing from it. Other loco's I have are Hornby's 08, class 60 and 67 then Dapol's class 68. Have looked at them all but can't find an empty hole on frames. h...
by triuph1050
Wed Sep 19, 2018 1:21 pm
Forum: DCC Forum
Topic: Stuttering Bachmann Class 66
Replies: 5
Views: 377

Re: Stuttering Bachmann Class 66

Decoder it seems is a ESU LokSound. Will be sending back to Bachmann's as its still under warranty. Just thought I could fix it first editing the speed CV's and thanks Roger have also answered on other forum
Cheers Peter
by triuph1050
Wed Sep 19, 2018 12:16 pm
Forum: DCC Forum
Topic: Stuttering Bachmann Class 66
Replies: 5
Views: 377

Stuttering Bachmann Class 66

Best thing to do to show whats going on was to make a video. Theres a point half way through the speed step were the loco stutters before that range at slow speed its fine after that setting at a higher speed its fine. Have changed CV settings but no matter at mid speed it stutters. PS don't laugh a...
by triuph1050
Thu Sep 13, 2018 1:25 pm
Forum: Hornby - including Lima, Rivarossi, Jouef, Electrotren
Topic: Very slow Class 08
Replies: 16
Views: 726

Re: Very slow Class 08

The 08 and the class J83 come as Mixed Freight Digital Train Set, both frames are the same and it looks the same as yours except there chipped for DCC. Performance at slow speed is "OK" but they both can run stupidly fast. It's funny that the Jinty runs over points better than the 08 no ma...
by triuph1050
Wed Sep 12, 2018 9:12 am
Forum: DCC Forum
Topic: Complete beginner in DCC
Replies: 15
Views: 750

Re: Complete beginner in DCC

Add another £30 or so to replace the 1amp power supply that comes with the Select to upgrade to the 4amp. As I found to my cost when I started adding more locos and couldn't work out why I could not have all functions working

Go to advanced search